Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

BMW iX er bemærkelsesværdigt dygtig på næsten alle områder og er dyr at købe, men er en af de bedste elbiler, der er til salg i dag

BMW iX er en seriøst imponerende præstation fra den tyske producent. BMW, der er berømt for sin tekniske dygtighed, har udviklet en stor, helt elektrisk SUV, der er yderst komfortabel, fantastisk at køre og fører an med førsteklasses indbygget teknologi.

Luksusniveauet med hensyn til kørsel og raffinement bidrager til følelsen af lejlighed, og det samme gør den indvendige kvalitet, selv om den åbenlyse hage er, at du skal betale en god pris for at få lov til at eje en. Andre mindre kritikpunkter er, at iX’s bagagerum er en smule for lille sammenlignet med nogle rivaler, mens den samlede rækkevidde er god, men ikke klasseledende. Bortset fra det er BMW iX en fremragende EV, og vi anbefaler den bestemt – hvis dine lommer er dybe nok.

Om BMW iX

BMW iX er den bayerske bilproducents første helt elektriske bil, siden superminien i3 blev lanceret tilbage i 2013. I-mærket i har også omfattet i8 plug-in hybridsportsvognen og senest den batteridrevne iX3 SUV og i4 Gran Coupe, selv om iX er den første af virksomhedens EV’er, der bruger en helt ny, skalerbar platform til elbiler. Batterierne i denne elbil skal naturligvis også oplades. Det kan gøres på forskellige måder, men en af de mest kosteffektive måder er gennem en ladestation i hjemmet. Her har din bil altid plads til at blive opladt uden at skulle stå i kø. Og du vil også kunne lade din bil mens du sover.

IX er baseret på iNext-konceptet, der blev vist frem på biludstillingen i Paris i 2018, og iX har nogenlunde samme størrelse som sin X5-søskende og markedsføres på samme måde som en Sports Activity Vehicle (SAV) for at fremhæve både dens dynamiske og livsstilsrelaterede kvaliteter. Det lyder måske som PR-guff, men den luksuriøse iX leverer virkelig varen over hele linjen; udstyret med en overraskende evne til at tage A- og B-veje med selvtillid og levere et niveau af pondus og sikkerhed, der modsiger dens 2,4 ton egenvægt.

Men det er ikke kun føreren, der vil nyde at rejse i iX, da passagererne også vil nyde godt af den suveræne komfort og den avancerede teknologi om bord, for ikke at nævne den hviskende lydløse elektriske drivlinje og den luksuriøse kabinefølelse: interiøret er indhyllet i soft-touch-stoffer, mens det futuristiske design af instrumentbrættet er et særpræg.

Ikke overraskende er det rivaler fra andre premiumproducenter, der tilbyder en vis SUV/SAV-konkurrence til iX, selv om vi ikke mener, at Audi e-tron, Mercedes EQC eller Tesla Model X tilbyder den samme fremragende samlede pakke. Faktisk fremhævede vores egen head-to-head-test mellem iX og e-tron det hurtige tempo af forandringerne inden for design og teknologi til elbiler, hvor den ældre Audi føltes en smule bagud i forhold til BMW’s smartere tilgang og udførelse.

Den 322 hk stærke xDrive40-model er indgangsvinkel til iX-ejerskab og kan klare op til 257 miles fra en enkelt opladning af sit 71 kWh-batteri, mens BMW hævder, at topmodellen xDrive50 med 523 hk xDrive50 er god til op til 380 miles ved hjælp af et større 105,2 kWh-batteri. Begge kraftvarianter kan specificeres med enten Sport- eller M Sport-trimniveauerne. Der findes også en selvstændig iX M60-præstationsmodel med 610 hk og en rækkevidde på op til 348 miles.

Med en pris fra ca. 70.000 £ kan man forvente, at iX har et anstændigt standardudstyr, og den skuffer ikke; Sport-trimmen omfatter 21-tommer alufælge, firezoneklimaanlæg, opvarmede forsæder og BMW’s Live Cockpit Professional-medieopsætning med head-up display-funktion.

EFTERLAD ET SVAR