Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ikke kun for tænderne

De fleste ved, at det er vigtigt at holde ens tænder sunde. Men de fleste ved ikke, hvor vigtigt det er. De fleste tænker nok, at man skal holde tænderne sunde udelukkende for tændernes skyld.

Men problemet rækker længere end det. Vidste du fx, at sygdomme i munden kan være med til at forårsage andre helbredsmæssige problemer som fx diabetes og hjerte-kar-sygdomme?

Paradentose

Paradentose er et bakterieangreb på den knogle, som tænderne sidder fast i. Hvis paradentose ikke behandles, vil knoglen langsom ætses af bakterietilstanden, og tænderne vil falde ud af munden.

Du opdager dog forhåbentligt paradentosen, inden det kommer så vidt. De tidligste tegn på paradentose er ømt tandkød ved spisning og tandbørstning – og blødende tandkød ved tandbørstning.

Du kan dog sagtens have paradentose uden at vide det. Der er faktisk mange, der bærer rundt på sygdommen uden at vide det. Paradentose betegnes som en folkesygdom, fordi den rammer så mange. Dog hyppigt folk i trediverne, rygere, gravide kvinder eller folk, der er genetisk disponeret til at arve sygdommen.

Hvis du lider af paradentose, så er det essentielt, at du har en god mundhygiejne. Det er naturligvis altid vigtigt for forebyggelse af tandproblemer, men i et tilfælde med paradentose vokser vigtigheden.

Hvis du lider af paradentose, kan blodet vandre fra din mundhule og rundt i andre dele af kroppen. Det kan skabe betændelse der, hvor det ender. Fx ved hjerteklapperne, som betyder, at du har sat dig selv i en livstruende situation.

Pas på dine tænder!

For at give dine tænder de bedste vilkår, er det essentielt, at du passer godt på dem. Hvis du har mistanke om, at du har paradentose, så bør du straks kontakte en tandlæge, så de kan undersøge dine tænder og evt. stille diagnosen for dig.

Hvis du undgår tandlægen, fordi du enten lider af tandlægeskræk eller frygter en dyr regning, så prøv en tandlæge som Tandklinik Greve, der hensyn til disse problemstillinger. De kan både tilbyde studierabat og hjælp til tandlægeforskrækkede kunder.

Så husk at passe godt på dine tænder, for de vokser ikke ud igen, hvis du først har forsømt dem (i hvert fald ikke efter 2. gang.)! Så hvis du elsker dine tænder, så behandl dem herefter!

EFTERLAD ET SVAR