Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Modvind, lange, stejle bakker og svedigt tøj. Der kan være mange grunde til ikke at hoppe på cyklen, når du skal på arbejde, på studiet eller andre steder i dagligdagen. Men det er ærgerligt, for cykling er noget af det bedste, du kan byde din krop og vores miljø. 

Har du mistet cykelglæden, bør du måske overveje at investere i en elcykel. I denne artikel kan du blive klogere på elcyklens mange fordele.

Et godt økonomisk valg

De fleste ønsker et både billigt og komfortabelt transportmiddel, og her er en elcykel en oplagt løsning. Du kan i dag få en elcykel til under en tredjedel af prisen af en lille bil, og derudover skal du selvfølgelig heller ikke betale benzin, diesel eller afgifter på cyklen. 

Det eneste, du skal sørge for, er opladning, hvilket koster ca. 1 kr. pr. gang. Det gør elcyklen over 10 gange billigere pr. km. i forhold til bilen. Der er altså rigtig mange penge at spare ved at vælge en elcykel.

Miljøet vil takke dig

Cykling er en af de reneste og mest energibesparende transportformer, vi har. En elcykel sparer meget mere CO2 pr. km. i forhold til en mellemklassebil, hvilket har en stor positiv effekt på det samlede CO2 regnskab.

Desuden gør elcyklen dig mindre udsat for udstødningsgasser. Sidder du fast i en bilkø, vil din bils ventilation suge udstødningsgassen fra den forankørende bil ind til dig, hvilket gør koncentrationen af forurening meget højere, end hvis du kører på cykel.

Vi ved alle, at et godt og rent miljø kræver mindre forurening, og det bidrager du til med en elcykel.

Du bades ikke i sved

De danske cykelstier er lig med modvind. Det synes mange cyklister i hvert fald. Har du mange kilometer på arbejde, og pibler sveden frem, når du kæmper med at træde pedalerne rundt? Med en elcykel kan du skrue op og ned for, hvor meget motoren skal assistere dig. På den måde undgår du i højere grad sved på panden, da du ikke skal bruge lige så mange kræfter på cykelstien.

Du får mere tid i hverdagen

Tager du ofte bilen eller offentlig transport i hverdagen, så ved du, at trafik og forsinkelser sluger meget dyrebar tid. Med en elcykel kan du køre direkte på arbejde uden at bekymre dig om forsinkede busser eller at sidde fast i lange køer. På den måde undgår du stressede morgener og får mere tid i dagligdagen, hvilket er godt for dit generelle ve og vel samt er med til at forstærke din cykelglæde.

DEL
Tidligere artikel3 tips når du skal vælge den rigtige vin
Næste artikel

EFTERLAD ET SVAR