Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad kan du selv gøre, for at holde din eksem nede?

Det er rigtig træls og ærgerligt at døje med eksemhud. Heldigvis er der ting, man selv kan gøre for at afhjælpe ens eksemhud. Det er vigtigt, at du er god ved din hud, hvis du lider af eksem. Den kan nemlig ikke passe på sig selv, så det skal du gøre.

Når du skal bade

Når du skal i bad, så prøv så vidt muligt at sørge for, at vandet ikke er for varmt. Varmt vand er faktisk aldrig hensigtsmæssigt for huden, men det kan være ekstra skadeligt for eksemramt hud!

Derudover er det vigtigt, at du bruger en neutral sæbe, når du bader og afslutter med en effektiv og god eksem creme.

Når du skal vælge tøj

Når du skal vælge tøj, så husk at være opmærksom på, at noget tøj kradser mere på huden end andet. Det kan være med til at irritere din eksemhud og gøre det værre. Mange oplever, at bomuldstøj har en skånsom effekt.

Når du skal dyrke motion

Når du skal dyrke motion, kan det være fornuftigt at have en ekstra trøje med – hvis du er et sted, hvor du ikke lige kan bade med det samme. Huden bliver nemlig ofte irriteret, når den bliver opvarmet inde under sportstøj, hvilket den naturligvis reagerer på.

Når du skal ud i kulden

Det kolde vejr kan være hårdt mod eksemhud. Det er måske især gældende for dig, der oplever eksem på hænderne, som jo oftest er blottet i det kølige vejr. Forsøg for så vidt muligt at dække de områder ind, hvor du døjer med eksemen.

Når du spiser

Når du spiser kan det være en god idé at være opmærksom på, at der er visse madvarer, som kan være særligt hårde ved huden. Du vil måske opleve, hvis du spiser appelsin eller tomat, at din hud omkring munden begynder at kløe og svie og blive rød. Det er fordi, at frugtsyrer irriterer huden – og ikke fordi, du er allergisk over for appelsin og tomat. Et godt råd kan være at skære frugten i helt små stykker, inden du indtager det.

EFTERLAD ET SVAR