Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange tror det er Alperne. Men det er Karpaterne der er den største bjergkæde i Europa. Hele 190.000 km2 dækker kæden, der breder sig over hele syv lande.

Det højste bjerg

Kæden med Karpaterne beskrives oftest som inddelt i tre hoveddele. De østlige Karpater breder sig over Polen, Slovakiet, Ukraine og Rumænien, de vestlige Karpater over Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Polen, mens de sydlige Karpater er i Serbien og Rumænien. Det højeste bjerg i hele systemet er Gerlachovský štít, der også er en del af Tatrabjergene. Bjerget har en højde på 2.655 meter over havets overfladet. Det er også det højeste bjerg i Slovakiet.

Skiløb i Karpaterne

Rigtig mange steder i Karpaterne er der rigtig gode muligheder for skiløb. I Polen er Zakopane en meget kendt destination. I Ukraine er Bukovel en oplagt destination og i Slovakiet er Jasná Nízke efterhånden et sted, som mange fra Vesteuropa har besøgt. Men mulighederne for skiløb i Karpaterne er mange.

Største skovområde i Europa

Det meste af Karpaterne er dækket af et stort sammenhængende skovområde. Faktisk det største skovområde i Europa udenfor Rusland. I skovområdet er der et ekstremt rigt og meget omfattende dyreliv. Her er alt fra ulve, over bjørne og til kronhjorte samt elge og et stort fugleliv. I skovområdet er der desuden også en enorm fauna med rigtig mange gamle træer og faktisk op mod 1300 forskellige arter af planter.

Bran Castle

En af de største seværdigheder i Karpaterne er Bran Castle, eller Branslottet, i Romanien, som du kan læse mere om lige her. Et slot der også er kendt som Greve Draculas slot. Et slot bygget mellem 1377 og 1388 på et strategisk sted til at kunne overvåge Transylvanien. Stedet er specielt populært til Halloween, og events i denne stil, og folk kommer fra hele verden for at skyde med bue og pil.

EFTERLAD ET SVAR