Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi tænker tit på huse som nogle meget solide ting, som slet ikke bliver påvirket af vind eller vejr. Men over tid kan dine husfacader langsomt blive slidt ned af det danske klima. Heldigvis er det nemt af fikse. Læs med i denne oversigt og se hvordan du holder dine husfacader pæne og sunde.

Murstenshus

Murstensfacader er kendt for at holde i mange årtier – ja, nærmest en hel levetid. Men over tid kan vind, vejr og årenes løb godt sætte deres præg på husfacaden. Det kan blandt andet ses på fugerne, hvor den relativt porøse fugemasse kan slides væk. Professionel fugning kan nemt fikse det problem. Alger kan også ramme murstenene og gøre facaden mindre pæn. For at undgå dette, kan du sandblæse facaden og fjerne alger og snavs. Så skal facaden nok holde sig pæn i mange år endnu.

Hus med træfacader

Huse med træfacader er mindre udbredte end murstenshuse, men til gengæld er de fleste sommerhuse konstrueret af træ. Træ er noget mere sårbar overfor det danske klima end murstenshuse og derfor er det en god idé at være ekstra opmærksom. For at undgå, at brædderne bliver angrebet af fugt og svamp, kan du overfladebehandle træet en gang imellem. Det burde forhindre problemet. Skulle uheldet være ude, er det meget nemt at få en Tømrer i Roskilde til at udskifte de ramte brædder med nye og sunde brædder.

Masser af gode tilbud af hente

Det skal ikke være svært at opretholde en flot facade. Derfor kan du finde en masse gode tilbud på murer-, fuge- og tømrerydelser i dit lokalområde, som kan hjælpe dig at holde dit hus i så god stand som muligt. Det er heldigvis ikke noget, som du ofte får brug for. Men skulle din husfacade trænge til lidt kærlig hjælp, er pengene givet rigtig god ud.

EFTERLAD ET SVAR