Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes næsten ikke noget bedre end at sætte tænderne i noget velsmagende mad! I Danmark går store dele af en families husholdningsbudget til at købe mad, da vi gerne vil have kvalitet og kost med god næring.

Selv når vi skal ud og forkæle os, foregår det ofte ved, at vi finder et godt sted at spise, hvor vi glædeligt betaler for et solidt måltid, der smager himmelsk.

Selv når vi forsamles venner eller familie iblandt er det ofte med maden i fortegn, hvilket er med til at understrege den store betydning, som maden unægteligt har.

Ofte vælger vi dog de samme retter, selvom der findes en masse oversete måltider, som vi kunne mæske os i.

I dette korte indlæg vil vi se nærmere på de sønderjyske madtraditioner .

Sønderjysk mad

Når vi taler om god mad i Danmark, er der mange, der straks vil tænke på det franske eller italienske køkken, fordi det kredser sig til udtryk som gourmet og ekstravagance. Verden er dog meget mere end pasta eller kogte muslinger, og faktisk har vi i Syddanmark nogle fantastiske madtraditioner.

Og helt paradoksalt er selv den madtradition lånt lidt fra netop Italien – og Tyskland. I Sønderjylland er de nemlig særligt kendte for deres slagtervarer, hvor pølserne spiller en stor rolle. Glem de tynde købepølser, der er fyldt op med meget andet end rigtigt kød. Sønderjyske pølser er baseret på kød og er baseret på stolte pølsetraditioner fra netop Tyskland og Italien. Ligeledes er de sure og lidt syrlige aspekter af Sønderjysk mad også nedarvet fra særligt Tyskland. Det lidt syrlige bord er dog en fornøjelse at sætte tænderne i, særligt fordi det er ret anderledes end meget andet dansk mad. De sønderjyske slagtervarer, brugen af æg, ost, og salater samt det elegante spil mellem det sure og det søde, gør Sønderjysk mad til en meget underspillet kulinarisk oplevelse.

Det er heldigvis ret let at få fingrene i Sønderjysk mad, da man både kan find opskrifter online eller bestille maden online.

Så næste gang du skal prøve noget nyt mad, så gør dig selv en tjeneste og vælg Sønderjysk. Vi elsker det!

EFTERLAD ET SVAR