Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste har haft et legehus i haven, da de var børn. Legehuset er ungernes fristed. Her de kan være sig selv og lade fantasien får frit løb. Huset kan agere kongerige med skønne prinsesser eller et faretruende sørøverskib fyldt med sørøvere, der er klar til at slå til.

Det er også her, ungerne kokkererer. Hvor der serveres sandkager med bladfyld — og her der leges far, mor og børn. Al sammen god og sund leg, der har til formål at styrke de barnlige sjæle.

Måske er legehuset en forældrefri-zone? Et sted, hvor forældrene ikke har adgang, lige netop fordi det er ungernes fristed. Derfor skal det heller ikke stå som en pryd i haven, men være et sted, hvor børnene kan få lov til at være dem selv. Et sted, hvor det er dem, der bestemmer, hvordan det skal se ud. Deres helt eget lille hus midt i haven. En oase, hvor der ikke er adgang for autoriteter, der kommer og bestemer.

Men hvordan laver du egentlig et legehus, der opfordrer til fri leg, men samtidig lægger under kontrollerede forhold, I, som forældre, ikke aktivt har nogen indflydelse på? Og skal man egentlig lave legehuset selv, eller kan det bedre betale sig at købe et, der er færdiglavet?

Der findes mange steder, som eksempelvis hos Eurotoys, man kan købe et legehus. Se mere her: http://www.eurotoys.dk/site/Legehuse.asp?site=75&kat=Legehuse. Det er billigt, og ofte kan det næsten ikke laves så billigt selv.

Fordelen ved at lave et legehus selv er dog, at du selv bestemmer, hvordan det skal se ud. Og du kan få ungerne med til at hjælpe med at lave det, hvilket kan betyde, at de føler sig endnu mere hjemme i det. Det er samtidig en god mulighed for at få dem til at sætte deres helt eget personlige præg på legehuset.

Vi elsker simpelthen legehuse, fordi de er ungernes fristed — og de fleste mennesker har positive associationer til legehuset, fordi de har gode minder derfra.

DEL
Tidligere artikelVi elsker PUKY®
Næste artikelVi elsker hjemmestrik

EFTERLAD ET SVAR