Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sommeren er for alvor ved at gøre sit indpas, og det betyder, at der skal afholdes havefester. Her får du en række tips til, hvordan du arrangerer den ultimative havefest.

Er der noget, der er mere i os danskeres ånd, end en god, solid og veludført havefest? Humøret er ofte højere, når vi befinder os under åben himmel, og der er rig mulighed for at forme en sjov, spændende og anderledes fest, når den kan holdes udenfor.

Herunder følger en række tips til, hvordan du gør din havefest så god som overhovedet muligt. Du kan tyvstjæle idéerne eller blot lade dig inspirere af dem, når du skal arrangere din helt egen havefest, som med garanti vil blive et hit blandt deltagerne.

#1: Stil et bålfad frem

Et bålfad er en hyggelig og nem måde at skabe stemning til havefesten. Det behøver ikke kun være, når mørket er faldet på, der bliver tændt op. I løbet af dagen er bålfadet en oplagt mulighed, når der skal ristes skumfiduser, pandekager eller snobrød over den åbne ild.

Når mørket falder på, er bålfadet det naturlige samlepunkt, hvor gæsterne trækker over for t holde varmen – og for at hygge i flammernes skær. Det bliver bare ikke hyggeligere. Hvis du selv, eller en af gæsterne, kan spille guitar, kan du nemt trække du stemningen op på et helt andet plan.

#2: En havepavillon skygger for dårligt vejr

Det danske vejr er lunefuldt, hvorfor der altid vil være risiko for uvejr – uanset, om DMI siger noget andet. Derfor er det en god idé at være forberedt, så du er klar, såfremt regnskyerne skulle brede sig over himlen. 

Opsæt en havepavillon, der kan fungere som festens midtpunkt. Hvis det skulle blive bragende solskin, kan siderne nemt tages af, så det ikke føles som om, man sidder indenfor i et telt. Du kan finde inspiration til forskellige havepavilloner her.

#3: Husk tæpper og pynt

Det er vigtigt, at der er en god atmosfære. Sæt masser af vaser op med blomster fra vejkanten. Hav samtidig tæpper parat, som gæsterne kan lune sig med, når det bliver koldere sent på aftenen. En kurv med tæpper gør det nemt for gæsterne selv at forsyne sig, når solen forsvinder fra himlen.

EFTERLAD ET SVAR