Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er din hverdag for travl til ro?

I dag betragtes stress som en folkesygdom. Antallet af folk, der rammes er stress er højere end nogensinde før, og der er intet, der tyder på, at tallet er dalende inden for nærmeste fremtid.

Er du en af dem, der føler, at din hverdag er lidt for travl til, at det altid er sjovt? Selv hvis du ikke er ramt af stress nu, så kan du sagtens være i risiko, hvis du ikke tager hånd om dig selv, og tager det seriøst, når du begynder at mærke stressen komme.

Der er nogle små, enkelte tiltag du kan foretage dig, som forebygger risikoen for, at du bliver en af dem, som er ramt af stress. Hvis du allerede nu tænker, at du ikke har tid til det, så tyder det på, at du er ramt af den typiske “for-travlt-til-at-håndtere-min-egen-stress-stress”.

Det er et ironisk dilemma, som knap kan blive mere selvmodsigende, men det er faktisk sådan, mange oplever stress.

Mindfulness i rigtige omgivelser

Imens stress har vokset sig større i vores samfund, har forskellige terapiformer fulgt trop. For mange stressramte har den terapeutiske øvelse mindfulness vist sig at være produktiv.

Mindfulness handler om at fokusere på at være i nuet. Vi er som mennesker lykkesøgende, og alt imens det lyder som et positivt fokus, så kan det have negative konsekvenser. Mindfulness stammer originalt fra buddhismen og bygger på en teori om, at efterstræbelsen på lykke kan medføre depression, stress og give andre negative bagslag. Det kan den, fordi man ikke længere fokuserer på, hvad der er i nuet, men kun konstant jagter efter noget, der ligger i fremtiden eller har rod i fortiden.

Mindfulness handler derfor om at fokusere på det, der er i ens liv nu. Om at glemme stræben efter noget, der ikke eksisterer nutidigt. Det er en meditationsform, hvor man placerer sig selv i rare omgivelser og byder alle tanker velkommen – positive som negative, og accepterer dem. Når du accepterer dit liv, som det er lige nu, så giver du dig selv de bedste vilkår for at undgå den konstante stræben.

Det er vigtigt, at du laver øvelsen i rare omgivelser. Det kunne fx være i en hængekøje, som vugger dig ind i koncentrationens kerne. Og hvis du synes, det lyder åndsvagt, så kan du også spørge dig selv: “Hvad har du at miste?”.

DEL
Tidligere artikelVi elsker god SEO!
Næste artikelSabbatår efter gymnasiet

EFTERLAD ET SVAR