Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Får du ondt i fødderne på job? Måske du bruger de forkerte sko!

Der er mange, som har job, hvor de bevæger sig meget. Det kan fx være sygeplejersker, folk der arbejder på plejehjem, folk der står i butik eller lignende. Det kan nedsætte ens arbejdsglæde meget, og så kan det også betyde, at du arbejder mindre effektivt – hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt.

Men hvorfor er det egentlig, at vi får ondt i fødderne?

Din fod er ikke simpel

Vores fødder er rimelig komplekse sammensætninger af knogler, muskler, ledbånd og hud. Alle disse elementer arbejder sammen, når du bruger dine fødder.

Faktisk har vores fod ikke mindre end 26 knogler, 33 led og over 100 ledbånd! Det er altså mange komplekse elementer, der skal samarbejde, hvorfor det ikke er så underligt, at det er let at få ondt i fødderne!

Når alderen trykker, trykker det i fødderne

Sådan er der i hvert fald flere, der oplever det. Vores fødder fortsætter med at voksne og ændre sig igennem hele livet, så der er meget, der kan slides på. Det er derfor helt normalt, at man pludselig skal lede efter særlige sko, når man kommer op i alderen, selvom det aldrig har været et problem tidligere i livet.

Hvad kan der ske ved at bruge de forkerte sko?

Men hvad kan der så ske, hvis vi ikke tager vores fodsmerter alvorligt? Det er allerede ubehageligt i nuet, men det kan faktisk også have konsekvenser for fremtiden!

Du kan fx opleve at danne knyster – en ekstra dannelse af knoglevæv, som i de fleste tilfælde optræder på storetåen. En knyst påvirker fodens mobilitet, og har du først udviklet en, kan det være svært at finde sko, der passer til dig.

Når først storetåen er “ramt”, kan det tilmed gå ud over dine andre tæer. De andre tæer kan løbende begynde at krumme eller bøje, så du får det, man kalder en “hammertå”.

Pas på dine fødder

Det er vigtigt at passe på sine fødder. Det er trods alt dem, der skal bære dig rundt resten af livet. Er du fx en kvindelige sygeplejerske, kan du med fordel investere i et par sikkerhedssko til kvinder, som giver dig bedre arbejdsvilkår.

EFTERLAD ET SVAR