Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Man kan have flere forskellige grunde til at ville holde en hjemmekoncert. Måske børnene har besluttet sig for, at de gerne vil være popstjerner eller rockstjerner, og de små musikere mangler jo en scene. Måske man gerne vil gøre en karriere af at være langdistance-musiker. Ligegyldigt ens grundlag er der nogle grundlæggende faktorer, som man skal have på plads forinden sin hjemmekoncert.

Helt kort og godt handler det om at planlægge, opsætte og fortælle folk om koncerten – hvis man vil have nogle skal se den, selvfølgelig! Hvor meget indsats man vil lægge i projektet, er selvfølgelig op til en selv, men jo mere indsats, jo højere en fornemmelse får man af, at man har udført noget.

Her giver vi et bud på den absolut højeste indsats, så du kan fravælge elementer løbende, hvis du tænker, at det er ved at blive for meget arbejde.

Planlæggelse af koncerten

Første skridt er selvfølgelig at få ideen. Men derefter gælder det om at planlægge! Planlægning af ethvert event, ligegyldigt hvor lille, involverer udstyr, valg af dato og tidspunkt og marketing. I forbindelse med en hjemmekoncert behøves der nok ikke meget markedsføring, men du kan da smide op på dine sociale medier, at du har planlagt en hyggelig koncert derhjemme den og den dato.

For at holde styr på det hele kan du eventuelt investere i en dedikeret tjekliste eller kalender. Nyligst er det blevet meget populært at planlægge sin hverdag ud fra en bullet journal, så hvorfor ikke starte med sådan en? Du kan finde en flot Bullet Journal fra Malericentralen, hvor du desuden kan købe tuscher og andet udstyr til at gøre din bullet journal helt din egen.

Når du er færdig med at planlægge, hvordan koncerten skal løbe af staben, samt hvad du behøver til den, kan du gå videre til indkøb af nødvendigt udstyr og opsætning af ”scene”.

Få den autentiske fornemmelse af scene og publikum

En god mikrofon vil helt klart hjælpe, hvis man gerne vil have ordentlig lyd igennem til et online publikum. Hvis koncerten blot er for hjemmets beboere, kan dette skridt selvfølgelig springes over, men ellers anbefales det at gøre en indsats ud af lydudstyr. Skal der være kamera på? Så skal man også have sat dette op, eventuelt på en tripod, så det visuelle er godt og stabilt. Er man rigtig klar på at investere tid i koncerten, kan man sætte flere kameraer op.

Scenen skal selvfølgelig også se godt ud. Her kan en ordentlig bagbeklædning gøre en kæmpe forskel for at give den helt rigtige scene-fornemmelse. Der findes faktisk en type stof, som bruges specifikt til bagbeklædning på scener, hvis man gerne vil gøre det helt rigtigt. Molton stof kan købes hos sunstill.dk i flere, flotte farver og materialer for den ultimative scenefornemmelse.

Sæt scenen op et sted med godt naturligt lys, eller sæt selv lyset op, så man rigtig kan se det hele. Hvis muligt, kan du lege med farvede lys. Eventuelt publikum skal selvfølgelig have siddepladser. Spisebordsstole eller klapstole kan sagtens bruges, hvis du ikke regner med, at publikum hopper og danser hele koncerten igennem.

Så er du klar til at have en fantastisk koncert! Husk at tage hensyn til over- og underboer, der nok ikke er vant til at være nabo til en koncertplads.

EFTERLAD ET SVAR