Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Akupunktur er en ældgammel lægekunst, som har været praktiseret i flere tusinde år. Historien trækker spor tilbage til Kina, og faktisk tyder det på, at behandlingsformen er over 4000 år gammel.

Selvom det ikke kan bevises, at akupunktur virker, så er det blevet en anerkendt, alternativ behandlingsform. Det skyldes, at der er mange, der er blevet behandlet, der har oplevet at få effekt ud af det i form af smerte— og symptomlindring.

Sådan virker akupunktur

Tankegangen bag akupunktur er, at der løber forskellige baner gennem kroppen. De kaldes for meridianerne. Gennem disse baner er der energi, der strømmer. Den kaldes ‘qi’, og den er vigtigt for dit helbred. Hvis ikke den kan strømme frit, så tyder noget på, at der er noget, der blokerer i meridianerne.

Akupunktørens opgave er, at genetablere den frie energistrøm, så du atter kan føle dig på toppen. Det gøres ved at stimulere de såkaldte akupunkturpunkter, der ligger på meridianbanerne.

Meridianbanerne har et indre forløb til organerne. Ved at sætte tynde nåle i akupunkturpunkterne føles en svag snurren eller elektricitet omkring nålen. Dette gøres for, at det er muligt for energien at strømme rundt i kroppen.

Akupunktur virker mod de fleste smerter

Selvom det ikke kan dokumenteres direkte, at akupunktur virker, så oplever de fleste patienter — hvad enten der er tale om nedsat hørelse, virus på balancenerveevnen, skinnebensbetændelse eller mere alvorlige tilstande — at symptomerne enten ophører eller lindres.

Derfor elsker vi akupunktur

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform og lægekunst, som forskere aldrig har været i stand til at bevise egentlig virker, men alligevel har den vist sig at være yderst effektiv i forhold til mange forskellige sygdommme og tilstande. Den har altså hjulpet mange mennesker igennem deres lidelser.

Behandlingsformen er desuden blevet meget udbredt de seneste år, og selvom den stadig betegnes som en alternativ behandlingsform, så er der flere, der anvender den. En tredjedel af de danske hospitaler tilbyder eksempelvis behandlingen som supplement til den primære behandling.

DEL
Næste artikelVi elsker efteråret

EFTERLAD ET SVAR