Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Danmark er nok et af de bedste lande at leve i, i forhold til at blive ledig på arbejdsmarkedet – men selvom der er hjælp at hente, når man er på den – så kan hjælpen altid blive endnu større, jo mere du vælger at sikre dig selv. Danmark er uden tvivl et land, hvor ingen bliver ladt i stikken, hvis man en dag skulle gå arbejdsløs. Skulle det ske at du blev fyret fra dit job, vil du som udgangspunkt komme på kontanthjælp, den dag du bliver ledig – såfremt du ikke er tilmeldt en a-kasse. Beløbet du her modtager er lige til at leve for, men naturligvis ikke noget man kan blive ved med at leve for.

Opgradér til dagpenge

En kontanthjælp er over tid ikke et beløb man kan blive ved med at leve for, hvis du f.eks. ejer eller lejer boliger, bil osv. hvilket er et stort problem, hvis du går i længere tid og leder efter et nyt job. Her kan dagpenge være en rigtig god hjælp, hvis du ender med at gå længere tid som ledig.

Taksten er lidt højere for en månedlig dagpenge udbetaling, men du skal også have gjort dig ”fortjent” til at modtage disse. Hvis du skal have mulighed for at modtage dagpenge som ledig, kræver det bl.a. at du er medlem af en a-kasse. Det er denne a-kasse, som så skal yde din økonomiske støtte.

Der findes flere forskellige a-kasser, det er derfor vigtigt at du sætter dig ind i, hvilken a-kasse der passer bedst til dig og din branche. Husk at du ikke bare kan melde dig ind i en a-kasse den dag du bliver ledig, og så får du udbetalt dagpenge. Det er et krav at du som minimum har været medlem i 1 år, før du kan modtage dagpenge.

Du kan læse meget mere om krav og regler omkring a-kasser og dagpenge lige her.

EFTERLAD ET SVAR