Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Her i landet har vi historisk være velsignet med et væld af møbeldesignere, der har er blevet verdensberømte for deres møbler, og virkelig har sat Danmark er verdenskortet, når det kommer til design. 

En af de absolut største af dem alle, er Børge Mogensen, og det er derfor ikke helt uden grund at vi elsker ham. Hans karriere startede for godt 80 år siden, da han begyndte på kunsthåndværkerskolen, hvor han blandt andre blev undervist af Kaare Klint.

I 1942 dimitterede Børge Mogensen, og herefter begyndte han at designe møbler i det simple og funktionelle design, som man kender ham for. De første par år af hans professionelle karriere var han ansvarlig for designafdelingen, og mange af de FDB møbler vi kender og kan købe idag, er designet af Børge Mogensen.

I sin karriere nåede han at designe mange hunderede møbler, og arbejdede sammen med blandt andre ikoner som Hans J. Wegner og Arne Jacobsen. Han har godt nok ikke lavet nogen møbler, der er helt så ikoniske som Svanen, Ægget, Y-Stolen og den slags, men hans design er stadig blandt de mest elskede og nok mest kendt for Jagtstolen der sælges for omkring 32.000 og ikke mindst den Spanske Stol, der sælges for lige omkring 25.000 – begge dele kan købes her.

Ligesom alle andre af de store designklassikere, så koster møblerne hvad de fleste nok vil betegne som mange penge. I stedet for at se det som mange penge og en stor udgift, skal man dog se det som en investering, for hvor “almindelige” møbler hurtigt mister værdien, så holder designermøbler prisen rigtig godt, og der er endda mange der stiger i pris over tid, hvis man passer godt på dem.

Det er blot en af grundene til at vi elsker både Børge Mogensen og danske designermøbler generelt.

EFTERLAD ET SVAR