Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi elsker, når vi har det godt. Vi er vilde med hinanden, når vi er i godt humør. Tristhed og gråd hos personer vi kender, kan være noget af det mest vanskelige at håndtere, hvis man ikke lige ved, hvordan man skal håndtere en eventuel dårlig nyhed. Det kan være, din ven eller veninder beretter om, at de har mistet et nært familiemedlem. Har du ikke selv stået i samme situation, kan det være svært at forholde sig til, hvordan de har det. Naturligvis er det ikke svært at udvise empati, men når man skal dykke ned i, hvad der ligger til grund for de triste følelser, kan det være svært, hvis de rette teknikker ikke er en del af ens repertoire.

Vurderer du, at din bekendte tilstand er i en sådan grad, der er behov for professionel hjælp, er der ingen grund til ikke at tage fat i enten en psykolog eller anden fagperson, som har erfaring og kendskab til netop sådanne følelser. Selvom nogle måske anser det for tabu at få hjælp af en psykolog, er der egentlig ingen grund til denne distancering. Det er i virkeligheden langt mere udbredt, end den brede befolkning går og tror. Blot fordi det måske blev set lidt skævt til for nogle generationer siden, er der ingen grund til, at man vrænger på næsen, hvis ens bekendte eller omgangskreds fortæller, de får hjælp til at tackle nogle ting i deres liv.

Uanset hvor i landet man bor, kan komme i kontakt med dygtige personer, som kan hjælpe til, når tingene er lidt svære. Heldigvis kan man også, hvis pengene ikke er de store, bede ens læge om at hjælpe til. Her kan de henvise dig direkte til en psykolog, hvis lægen mener, der er behov for, du taler med en professionel, som kan ”løsne lidt op”.

Vi elsker altså vores familie og venner, når det hele er fryd og gammen, og vi elsker dem i lige så høj grad, når det måske er lidt sværere end normalt. Det er virkeligheden her, der er endnu større behov for, der bliver støttet op. Selvom en psykolog kan være god at tale med, er der stadig en masse ting uden om, hvor du som ven eller lignende kan være med til at hjælpe. Men igen skal tingene også gøres med måde. Det nytter ikke noget, man ringer i tide og utide – man skal blot vise, at ens tanker også når vedkommende.

EFTERLAD ET SVAR