Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I mange år var rosévinen underdog og stod i skyggen af rød- og hvidvin. Sådan er det ikke længere. Rosé har for alvor fået fodfæste og er nu en hovedingrediens i den danske sommer. Vi danskere er nemlig helt vilde med vinen.

Salget af rosévin stiger

I de seneste år er salget af rosévin i Danmark nærmest eksploderet. Fra år 2013 til 2016 steg salget med 30%, og man kan kun forestille sig at det stadig er stødt stigende. Den danske sommer er lige nu helt fantastisk, så mon ikke der er blevet nydt et køligt glas rosévin eller to rundt omkring i landets haver.

Det er dog ikke kun her i Danmark, at rosévinene er populære. I middelhavslandende Spanien, Frankring og Italien er salget også steget markant – så meget at det faktisk er tæt på at kunne konkurrere med salget af hvidvin.

The comeback is real

Som salgstallene indikerer, har rosévin for alvor gjort et comeback. For bare få år siden blev den af mange modne vindrikkere betragtet som en useriøs vin, som man ikke ville betale mange penge for. Der er dog sket et skifte, hvilket blandt andet kommer til udtryk på de sociale medier. Her er rosévinens popularitet ikke til at overse, og de lyseråde dråber spiller en hovedrolle på mange Snapchat- og Instagrambilleder. Desuden kommer der flere og flere rosévine i høj kvalitet på markedet, så sortimentet udvides hele tiden. Eksperter vurderer, at rosévinen med sin fornyede popularitet bevæger sig tættere og tættere på at blive en klassiker på samme niveau som rød- og hvidvin.

Rosé laves i et utal af farvenuancer og stilarter. I Danmark er vi især glade for tørre og stille rosévine fra Frankrig, men vil også gerne prøve vine fra andre lande som for eksempel Grækenland og Østrig. Vinen kan drikkes både før, efter og under middagen og er derfor perfekt, når der skal grilles på terrassen. Rosé kan gå til de fleste måltider, men mange foretrækker at nyde den til fisk og skaldyr.

DEL
Tidligere artikelVi elsker Fjällräven
Næste artikelVi elsker fester

EFTERLAD ET SVAR